DESLOCALITZACIONS. RELACIONS SIMBIÓTIQUES ENTRE RESIDÈNCIES


Deslocalitzacions. Relacions simbiòtiques entre residències, és un projecte de creació en xarxa, fruit de la col·laboració entre Es Far Cultural de Menorca i Experimentem amb l’ART, les quals gestionen dos projectes de residència artística, Casa d’Artistes i La Residencia EART i que planteja una residencia de recerca artística, a través d’una estada creativa a la Casa d’Artistes d’Es Far Cultural a Menorca.

La residència a Menorca s’ha realitzat a través d'una convocatòria de beca, dirigida a artistes que formin o hagin format part de la residència a l’Espai EART. Donant prioritat a propostes d'investigació artística vinculades al tema: els organismes vius i els seus ecosistemes. Una recerca sobre les diferents maneres d'habitar, de relacionar-se i organitzar-se en un lloc concret. Entre el fet urbà i el que és rural.

El projecte, vol aprofundir en les múltiples relacions i afectes que s'estableixen entre els organismes vius d'un ecosistema concret, possibilitant altres ritmes temporals, per mitjà de la interacció amb altres formes de vida, d’organització, cooperació i comunicació.

L’artista seleccionat ha estat en Jordi Morell, amb el seu projecte Mentre...,Penso en... que planteja una recerca artística sobre el color de les aigües en recs, rieres, bassals, tolls i safaretjos dels voltants de la Casa d’Artistes d’Es Far Cultural. Una oportunitat per investigar la complexitat del territori des d'una perspectiva singular i especular sobre espais i situacions d’ "entretemps", representatius de la seva mutabilitat.

https://www.jordimorell.net/

Deslocalitzacions planteja compartir i fer visible els processos d’investigació i recerca artística, fruit de l'estada a Menorca, generant activitats participatives dirigides als públics de cada context, amb la finalitat que hi hagi un aprenentatge recíproc per mitjà d’una presentació pública a Menorca i Barcelona, que pugui beneficiar el procés d'investigació i continuar desenvolupant la recerca.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Consell Insular de Menorca.