ESQUITXADES DES DE L’ACCESSIBILITAT


En el moment que l’escola ASPACE contacta amb la Fundació Joan Miró i mostra interès per realitzar la proposta, des del Departament d’Accessibilitat amb l’equip d’Experimentem amb l’ART (EART) es planteja una primera trobada amb mestres i educadores d’ASPACE, per compartir i ressituar accions, dinàmiques i materials que es despleguen a Esquitxades des de l’accessibilitat. Uns dies més tard, el grup d’ASPACE és acollit a la Fundació Joan Miró per l’equip d’EART per viure l’activitat, posant en joc capacitats diverses.

Fa temps que EART està realitzant Esquitxades a la Fundació Joan Miró. Aquesta proposta posa l’accent en els processos creatius de l’artista Joan Miró, incidint en la vessant gestual i d’experimentació.

Miró, com altres artistes, va realitzar pintures de gran format i murals que es poden veure a l’espai públic. En aquest sentit, generar superfícies i espais compartits on activar accions col·lectives entre esquitxar, abocar, regalimar, estampar, trepitjar, posant en joc els cossos de les persones participants, a la recerca de resultats inesperats, són algunes de les intencionalitats.

Enguany, l’alumnat de l’escola ha participat novament a Esquitxades, i les experiències viscudes han estat fèrtils. Ens animen a continuar explorant llocs accessibles, igualitaris i inclusius, eixos d’interès compartit entre la Fundació Joan Miró i EART.

En paral·lel a aquesta notícia, des del blog de l’escola ASPACE es comparteix aquest relat entorn de l’experiència.