EL MISTERI DELS PÚBLICS. TROBADA D’EDUCACIÓ, MEDIACIÓ I TREBALL AMB PÚBLICS EN LES ARTS VISUALS


Dijous 4 de febrer de 2016 , de 9:15h - 14:30 hores
Auditori del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona. Accés directe des de la Plaça Joan Coromines

Jornada organitzada pel Departament de Cultura, de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l'Àrea de Públics de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals, i en col·laboració amb Experimentem amb l'ART.

Molts processos artístics i educatius exploren les nombroses potencialitats de la relació amb l'altre. Reflexionar entorn de si el sistema de les arts necessita relacionar-se amb la ciutadania, pot obrir un debat incòmode i alhora decisiu per repensar quin paper exerceixen les institucions culturals en l'àmbit de l’art, la mediació i l'educació. Aquesta responsabilitat es presenta més compartida entre la institució, l'artista i l'educador, i s'expandeix als diversos públics, en el moment que reclamem a la institució que reformuli les seves competències.

Amb la participació de: Nora Landkammer, mediadora i investigadora de l'Institut d'Educació d'Art (Universitat de les Arts de Zurich, ZHdK), Javier Laporta responsable de Mediació i Educació de Medialab-Prado Madrid, Javier Peñafiel, artista, Carles Guerra, artista, crític i comissari independent. Actualment dirigeix la Fundació Tàpies i A*desk, Institut Independent de Crítica i Art Contemporani.

Descarregueu el programa complet de la jornada aquí

Teniu disponible tots els vídeos de la jornada. El misteri dels públics de les arts visuals. Les gravacions al vostre abast