
ART EN OBERT
Activitats intergeneracionals
Horari/ a partir de les 11 i fins les 13hEdats/ Intergeneracional.A partir d'un any
Preu/ 3€ (el pagament es realitza el mateix dia de l'activitat)
Art en Obert és una proposta intergeneracional, adreçada a persones de totes les edats i coneixements interessades en temes que vinculen art i educació.
Els infants a partir d’un any, han d’anar acompanyats com a mínim d’una persona adulta. Totes les persones adultes són participants de l’activitat.
Pots venir amb família, les nebodes o nebots, els avis, les tietes, uns amics, la cosina, el veí, la companya... amb infants o sense.
La proposta s’activa des dels processos de l’art contemporani, acompanyada per artistes i/o educadors i educadores en arts.
Consisteix en passar-ho bé plegades i col·laborar en la iniciativa de les altres. Donar la volta als materials per potenciar aprenentatges comuns i creatius.
Un intent d’interrompre les acceleracions quotidianes, per facilitar la convivència dels ritmes de cada persona, potenciant un ambient relaxat on pugui construir-se un lloc d’experiència compartida.
Us convidem a crear, imaginar, jugar, pensar, aprendre!!!
Veniu?
Oferim un esmorzar gratuït gràcies a la col·laboració de Molsa, carrer Ramon i Cajal, 42.
Consulteu les activitats realitzades al nostre bloc: www.activitatsdart.org
ART EN OBERT_GUATEQUE FEST. POSA LES MANS A LA MASSA!
El col·lectiu d'artistes K.G.G. us convida a preparar un guateque conjuntament! Porteu les vostres idees, mogudes i obsessions per celebrar-ho tot. Prepararem una festa totxs juntxs, us hi animeu?
Diem guateque a un espai lliure de pressions i expectatives on l'important no són els resultats, sinó la cura i el compartir els processos creatius. Un procés creatiu pot ser qualsevol idea o cosa que t'apassioni fer: una idea, objecte o joguina que et suposi un repte o que t'obsessioni amb molt de gust.
>>
EL NOM DE LES COSES
Amb les paraules donem nom a les coses. Els diccionaris recullen les paraules que els humans ens anem inventant per anomenar allò que veiem i aprenem. Així podem compartir-ho entre tots. Però qui va inventar-se la primera paraula? Qui va decidir que les flors s'anomenarien "flors"? Quin nom es posarien, elles, si poguessin inventar-se'n un? Com es diuen les coses que no sabem què són? Hi ha coses que encara no tinguin nom? Hi ha noms que encara no coneixem?
>>
BUIT-PLE. ESTIRA EMPENY
Buit-ple. Estira-empeny és una proposta de l’Amaia Martin per l’Art en obert que ens convoca el proper dissabte 14 d’abril a partir de les 11.00 i fins les 13.00h per formar part d’un grup de persones, aquelles que ens personem a l’espai EART el dia i hora concertat, per portar a terme una acció conjunta.
>>
ALS PATIS DE L’OLIMP
La Carmina ens proposa activar una performance on relacionar-nos a partir del fer junts, grans i petits. Aprendre jugant amb l’altre, posant atenció en el com s’ensenya i quina informació es traspassa en el que no diem.
>>
FAUNA EN RESIDÈNCIA
Dissabte 7 d’octubre de 2017 els artistes d’EART no saben què fan, de què mengen, ni què els hi passa. Últimament fan sons estranys... Us convidem a escoltar-los, a veure si aclarim tot això.
>>
PARC DE DIBUIX
T’has volgut aïllar mai per dibuixar tranquil dins un tub? Has provat de fer traços sense la mà? A través d’una múltiple disposició d’espais encarats al dibuix, l’Estel Boada en proposa experimentar diferents formes de treure-li suc a les nostres idees
>>
ZONA DE CONTACTE
A Zona de contacte, la María Jesús Olivos ens proposa un espai d’experimentació a través d’objectes construïts per comunicar-nos d’una altra manera a través dels sentits, el tacte, el moviment o el so.
>>
QUAN COBREIXO, DESCOBREIXO
Proposem l’activitat Quan cobreixo, descobreixo, amb l’acompanyament de l’educadora Anna Font. Es tracta d’un joc de cobrir i amagar que ens permet intuir les formes i els volum de les coses, però... tot és un engany. Realment hi ha el que sembla a sota del llençol? Veniu a descobrir-ho. Us animeu?
>>
QUÈ EXPLIQUEN LES OMBRES?
Nora Mugarza ens convida a endinsar-nos en diversos escenaris des d'on prestar atenció a les ombres, jugar i experimentar amb elles. Ens planteja diferents dinàmiques des d'on mirar les ombres, inventar noves formes i interactuar amb elles. Què expliquen les ombres? Què podem contar amb elles?
>>
COM RESSONA EL MEU COS?
Com ressona el meu cos? de María Jesús Olivos és una activitat que sorgeix del seu procés de recerca artística al voltant del cos, experimentant les possibilitats sonores d’aquest com a caixa de ressonància.
>>
DIBUIX EN ACCIÓ
Dibuix en acció de Berta Ayuso és una activitat que sorgeix del seu procés de recerca artística al voltant del cos com a eina de dibuix. Investiga el llenguatge del dibuix invisible, posant l'accent en l'acció de dibuixar.
>>
CIUTATS INVISIBLES
Ciutats invisibles de Daphne Bally és una activitat que sorgeix del seu procés de recerca artística al voltant de la idea de ciutat, mitjançant el dibuix i el color. El títol parteix del llibre homònim d’Italo Calvino en el qual Marco Polo descriu al Gran Kan cada ciutat del seu imperi, cadascuna més fantàstica i impossible que l’anterior.
>>